Vertikální zahrada

Místo realizace/Place of realization: Brno
Autoři projektu/Authors of the project: Ing. Jana Vrbasová
Investor: Kancelář veřejného ochránce práv
Zhotovitel/Contractor: Ing. Jiří Vrbas
Další zhotovitelé/Other contactors: závlaha: Bořivoj Tomeček, technické prvky: Lacík s.r.o.
Výměra/Area:140 m²
Rok založení/Year of construction: 2019

Vertikální zahrada na přístavbě administrativního objektu Kanceláře veřejného ochránce práv. Její hlavní fukncí je zlepšení klimatu v intravilánu města, izolační funkce fasády a zvýšení hodnoty stavby.

Technické parametry:

  • vrstvy: PP deska, geotextilie 300g/m, čedičová vata, geotextilie 500g/m2
  • závlaha je řešena šetrně k životnímu prostředí, využívána je primárně dešťová voda ze střech, která je akumulována v nádrži.
  • vegetace: Pyracantha coccinea, Geranium c. Biokovo, Heuchera sanquinea, Juniperus horizontalis, Bergenia cordifolia, Heuchera M. Palace Purple, Allchemila mollis, Deschampsia caespitosa, Geranium macrorrhizum

 

Autor fotografií: Radim Hájek

Líbí se Vám tato střecha?

Soutěž podporuje:

Generální partner:

Hlavní partner:

Partner:

Mediální partner:

Kontakty:

Údolní 567/33, 602 00 Brno
Tel. + 420 777 581 544